A Teleki Blanka Gimnáziumban ma 33 tanár nem vette fel a munkát

oktatás
2022 február 17., 10:50
comments 8

„Mi, a Budapest XIV. Kerületi Teleki Blanka Gimnázium 33 pedagógusa és nevelési-oktatási munkát segítő alkalmazottja a mai napon, 2022 február 17-én, polgári engedetlenséget követünk el, nem végezzük el oktatási, nevelési munkánkat. Ezzel csatlakozunk az előző napokban hasonló módon tiltakozó gimnáziumokhoz, és teljes mértékben egyetértünk a Kölcsey Ferenc Gimnázium pedagógusai által megfogalmazott nyilatkozattal” - írják a döntésüket névvel és arccal vállaló pedagógusok a Teleki Blanka Gimnázium Facebook-oldalán.

photo_camera Fotó: Teleki Blanka Gimnázium/Facebook

Ez már a negyedik iskola a sorban, ahol a tanárok a kormány sztrájkellenes rendelete ellen tiltakoznak. A polgári engedetlenséget elsőként hétfőn, a Kőbányai Szent László Gimnáziumban gyakorolták: riportunkban akkor már említették, hogy a Kölcseyben is szerveződnek a tanárok, és kedden valóban tiltakoztak is a gimnáziumban. Példájukat követték harmadikként az Illyés Gyula Gimnáziumban, itt a 68 fős tantestületből 48-an nem vették fel a munkát.

Ugyanígy tiltakoznak ma a budapesti Szerb Antal Gimnáziumban, akik élő Facebook-bejelentkezésen mondták el közös nyilatkozatukat:

link Forrás

Frissítés: A BGSZC Pesterzsébeti Technikumban pedig 4 tanár vett részt a polgári engedetlenségben, ők délig nem vették fel a munkát. Egyikük, Puskás Pál a 444-nek azt mondta, hogy bár ők a szakképzésbe tartoznak, így a pedagógus-szakszervezetek sztrájkkövetelései csak érintőlegesen vonatkoznak rájuk, a sztrájkot ellehetetlenítő pénteki kormányrendelet náluk is kiverte a biztosítékot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.