Ukrajna azt kéri a Nyugattól, hogy kapcsolják le Oroszországot a SWIFT-ről

külföld
2022 február 22., 14:41
comments 5

Ruszlan Sztefancsuk, az ukrán parlament elnöke ismertette a rada ülésén azt a nyilatkozatot, amely szerint a donyecki és a luganszki „népköztársaságok” területét továbbra is az ország részének tekintik. Bejelentette, Ukrajna továbbra is azon van, hogy a donbasszi konfliktust politikai-diplomáciai eszközökkel oldják fel. A régió az ország elválaszthatatlan része az ukránok szerint.

Emellett a parlament elnöke arra kérte a különböző államokat és nemzetközi szervezeteket, hogy ne ismerjék el a törvénytelenül és önkényesen kikiáltott „képződmények” függetlenségét a Donyec-medence területén, és ne tegyenek olyan kijelentéseket, amelyek ettől eltérően interpretálhatók.

A nyilatkozat szerint a parlament szigorú pénzügyi és személyes szankciókat követel az Orosz Föderáció és annak vezetése ellen annak érdekében, hogy megakadályozzák az Ukrajna elleni agressziót és a nemzetközi helyzet fokozódását Európában.

Az ukrán parlament által kezdeményezett szankciók között szerepel az Északi Áramlat 2 gázvezeték befagyasztása, Oroszország lekapcsolása a SWIFT bankközi rendszerről, valamint a magas minőségű technológia exportjának tiltása, különös tekintettel a katonai és energetikai szektorokra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.