74 katonai objektum, ezen belül 11 repülőtér megsemmisítését jelentették be az oroszok

háború
2022 február 24., 16:17

A csütörtök hajnalban indított orosz hadműveletek során az ukrán fegyveres erők szárazföldi infrastruktúrájának 74 elemét semmisítették meg, jelentette az Interfax az Orosz Föderáció honvédelmi minisztériumának közlésére hivatkozva.

Egyebek mellett működésképtelenné tették az ukrán légierő 11 repülőterét, illetve lég- és rakétavédelmének jelentős részét, továbbá lelőttek egy harci helikoptert és négy Bayraktar drónt. Ugyanakkor közölték, hogy elveszítettek egy Szu-25-ös vadászrepülőt, amely balesetet szenvedett.

photo_camera Fotó: Szergej Gric/MTI/MTVA

Igor Konasenkov, a minisztérium képviselője azt állította, az oroszok nem támadnak civil célpontokat, sőt az ukrán hadsereg laktanyáit és tiszti lakóházait sem.

Ukrajna közben elismerte, hogy az orosz csapatok elfoglaltak két várost, Nova Kahovkát és Genicseszket, valamint Herszon közelében a Dnyepper egyik hídját.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.