A Magyar Máltai Szeretszolgálat felkészül a Magyarországra menekülők fogadására

február 24., csütörtök 13:36

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítő akciót indít a kárpátaljai területekre érkező menekültek támogatására, és felkészíti a kelet-magyarországi térségben működő intézményeit a Magyarországra érkező emberek megsegítésére, szükség esetén befogadására - közölte a szervezet.

Azt írják, a Szeretetszolgálat bekapcsolódik a kárpátaljai területekre érkező menekülő emberek ellátásába, a beregszászi járásban működő Máltai Szeretetszolgálaton keresztül támogatást nyújt a településekre érkező családoknak. Ehhez párhuzamosan a szervezet kelet-magyarországi ellátó intézményei és karitatív csoportjai felkészülnek a Magyarországra érkező, menekülő családok szükség szerinti fogadására, támogatására.

„A Máltai Szeretetszolgálat a korábbi humanitárius vészhelyzetekben kialakított eljárásárendje szerint fokozott figyelmet fordít a gyermekek, az idősek, a betegek és a fogyatékos emberek támogatására, mivel az otthonukat elhagyni kényszerülő emberek támogatásáról rendelkező általános intézkedések rendszerint nem térnek ki a sérülékenyebb csoportok szükségleteire. A máltai szervezet kifejezetten a speciális igényű menekültek megsegítésére is készül.”

A meghirdetett humanitárius akcióinak támogatására gyűjtést indítanak, aki segíteni szeretne, a 11784009-20200776 számú számlára indított átutalással, vagy az adomanyozz.hu oldalon indított online befizetéssel teheti ezt meg, vagy a 1350-es adományvonalon hívásonként 250 forinttal segíthet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt