Márki-Zay azzal vádolja Orbánt, hogy a háborút előkészíteni ment Moszkvába

POLITIKA
2022 február 24., 15:55
comments 49

„Orbán nem békemisszióra, háborút előkészíteni ment” - posztolta ki Márki-Zay Péter az oldalára csütörtök délelőtt. A kép felső felén a miniszterelnök látható, ahogy Vlagyimir Putyinnal tárgyal a február 1-jén Moszkvában, alul pedig egy medvével díszített harckocsi dübörög.

photo_camera Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook

A kora esti tüntetést hirdető videóban pedig Putyin kitartottjának nevezik Orbán Viktort, aki „elárulta saját nemzetét, nyugati szövetségeseinket, a NATO-t, az Európai Uniót és a kárpátaljai magyarokat”.

link Forrás

Márki-Zay egy másik posztban így összegezte az álláspontját a háborúról: „Ukrajna és a kárpátaljai magyarok mellett vagyunk. A NATO egységes álláspontját képviseljük. Csatlakozunk az Európai Unió szankcióihoz. Árulónak tartjuk Orbán Viktort, aki veszélybe sodorta Magyarország területi integritását és biztonságát.”

Csütörtök délután Orbán Viktor elítélte Oroszország katonai fellépését, ugyanakkor azzal vádolta az ellenzéket, hogy katonákat és katonai eszközöket telepítene Ukrajnába és veszélyeztetnék az ország energia-és gázellátását, valamint a rezsicsökkentést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.