Márki-Zay azzal vádolja Orbánt, hogy a háborút előkészíteni ment Moszkvába

POLITIKA
február 24., 15:55
comments 50

„Orbán nem békemisszióra, háborút előkészíteni ment” - posztolta ki Márki-Zay Péter az oldalára csütörtök délelőtt. A kép felső felén a miniszterelnök látható, ahogy Vlagyimir Putyinnal tárgyal a február 1-jén Moszkvában, alul pedig egy medvével díszített harckocsi dübörög.

photo_camera Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook

A kora esti tüntetést hirdető videóban pedig Putyin kitartottjának nevezik Orbán Viktort, aki „elárulta saját nemzetét, nyugati szövetségeseinket, a NATO-t, az Európai Uniót és a kárpátaljai magyarokat”.

Márki-Zay egy másik posztban így összegezte az álláspontját a háborúról: „Ukrajna és a kárpátaljai magyarok mellett vagyunk. A NATO egységes álláspontját képviseljük. Csatlakozunk az Európai Unió szankcióihoz. Árulónak tartjuk Orbán Viktort, aki veszélybe sodorta Magyarország területi integritását és biztonságát.”

Csütörtök délután Orbán Viktor elítélte Oroszország katonai fellépését, ugyanakkor azzal vádolta az ellenzéket, hogy katonákat és katonai eszközöket telepítene Ukrajnába és veszélyeztetnék az ország energia-és gázellátását, valamint a rezsicsökkentést.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt