Nincs üzemanyag Kijevben - mondja egy helyi magyar

háború
2022 február 24., 08:09
comments 1

Elértünk egy Kárpátaljáról származó magyart, aki az elmúlt napokat a fehérorosz határ közelében töltötte. Hajnalban rakéták húztak el a feje felett, elhagyta a területet, és mostanra Kijevbe ért.

Óriási dugók vannak a városban - mondja -, nincs üzemanyag a benzinkutakon, a metró ingyenesen használható, a patikákban és a boltokban pedig hosszú sorokban állnak az emberek.

Kijev reggel.
photo_camera Kijev reggel. Fotó: STRINGER/Sputnik via AFP

Ugyanakkor az ukrán hadsereg toborzóirodáinál is sorokban állnak a fiatal férfiak, akik szolgálatra jelentkeznek. A dollár ára felment, a telefonhálózatok akadozva működnek, amikor hagyományos telefonhívást kezdenek, az internetszolgáltatás azonban működik, így a Facebookot, a Messengert és a Whatsappot használják. A város belső kerületében biztonságban érzi magát, nincsenek robbanások, sem katonai tevékenység.

Ő nem tervezi, hogy elmenekül az országból, úgy véli, meg fogja védeni magát Ukrajna, és a pánik is alábbhagy hamarosan, amikor látják majd az emberek, hogy a hadsereg vissza tudja szorítani az oroszokat.

Az ukrán fővárosból érkező képek és videók szerint nem mindenki ilyen nyugodt.

link Forrás

Autókkal, buszokkal menekülnek Kijev lakói hajnal óta, amióta Oroszország rakétákkal lövi a város környékét. A helyszíni beszámolók szerint a metró is megtelt bőröndökkel felpakolt utasokkal, akik igyekeznek elhagyni a várost.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.