Orosz hadihajó, húzz a faszba!

háború
2022 február 25., 05:36
comments 17

Az Ukrajinszka Pravda közzétette a Fekete-tengeri Kígyó-sziget védőinek és támadóinak a rádiókommunikációját. Az Ukrajnához tartozó apró földdadarabot orosz hadihajó közelítette meg, és felszólította az ukrán őrséget, hogy adják meg magukat. Az alábbi párbeszéd zajlott le közöttük:

„Orosz hadihajó vagyok, tegyék le a fegyvert és adják meg magukat a vérontás és a fölösleges áldozatok elkerülése érdekében. Ellenkező esetben ágyúzni fogunk” – ismétlik meg kétszer a támadók.

„Orosz hadihajó, húzz a faszba!” – válaszolják pár másodpercnyi gondolkodás után a védők.

A történet vége: a támadók lőtték, majd elfoglalták a szigetet, a védők Volodimir Zelenszkij csütörtök esti bejelentése szerint életüket vesztették.

link Forrás

A szigetecske elhelyezkedése a Fekete-tengerben:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.