Orosz hadihajó, húzz a faszba!

háború
2022 február 25., 5:36
comments 17

Az Ukrajinszka Pravda közzétette a Fekete-tengeri Kígyó-sziget védőinek és támadóinak a rádiókommunikációját. Az Ukrajnához tartozó apró földdadarabot orosz hadihajó közelítette meg, és felszólította az ukrán őrséget, hogy adják meg magukat. Az alábbi párbeszéd zajlott le közöttük:

„Orosz hadihajó vagyok, tegyék le a fegyvert és adják meg magukat a vérontás és a fölösleges áldozatok elkerülése érdekében. Ellenkező esetben ágyúzni fogunk” – ismétlik meg kétszer a támadók.

„Orosz hadihajó, húzz a faszba!” – válaszolják pár másodpercnyi gondolkodás után a védők.

A történet vége: a támadók lőtték, majd elfoglalták a szigetet, a védők Volodimir Zelenszkij csütörtök esti bejelentése szerint életüket vesztették.

A szigetecske elhelyezkedése a Fekete-tengerben:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt