Kadirov szerint megérkeztek Ukrajnába a csecsen harcosok

háború
2022 február 26., 15:13
comments 23

Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője, Vlagyimir Putyin orosz elnök szövetségese szombaton közzétett egy videófelvételt, amin arról beszél: csecsen harcosok települtek Ukrajnába, hogy segítsék az orosz sereget.

A videófelvételen a csecsen elnök azzal dicsekedett, hogy Ukrajnába telepített csapatai eddig egyáltalán nem szenvedtek veszteségeket.

Kadirov ugyanitt felszólította az ukránokat, hogy buktassák meg kormányukat.

Később azt fejtegette: az oroszok könnyen bevehetnének nagy ukrán városokat, így Kijevet is, de az a feladatuk, hogy elkerüljék az emberáldozatokat.

Ramzan Kadirov, a Csecsen Köztársaság elnöke
photo_camera Ramzan Kadirov, a Csecsen Köztársaság elnöke Fotó: Szaid Carnajev/RIA NOVOSTI

Pénteken írtunk már róla, hogy a Baza orosz hírügynökség szerint a csecsen biztonsági erők tagjai a csecsenföldi Groznijban készülnek az ukrajnai bevetésre.

Egy videó is nyilvánosságra került, amin Kadirov elnök közel 10 ezer csecsen harcost hergel a közelgő küzdelem előtt.

Az elnök akkor állítólag arról beszélt, hogy Zelenszkijnek fel kellene hívnia Putyint, és bocsánatot kellene kérnie tőle.

link Forrás

(Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.