Putyin fokozott készültségre utasította az orosz nukleáris elrettentő erőket

háború
2022 február 27., 13:28
comments 116

A Reuters azt írja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a NATO-országok agresszív kijelentései és „illegitim” szankciói után elrendelte az orosz hadsereg vezetésének, hogy helyezzék készenlétbe a nukleáris elrettentő erőket.

„A nyugati országok nemcsak barátságtalan gazdasági lépéseket tesznek hazánkkal szemben, hanem a nagy NATO-országok vezetői is agresszív kijelentéseket tesznek hazánkkal kapcsolatban. Ezért elrendelem, hogy Oroszország elrettentő erőit különleges szolgálati rendszerbe helyezzék át”mondta az orosz diktátor.

Putyin néhány napja arról beszélt, hogy Oroszország a Szovjetunió összeomlása utáni veszteségek ellenére mára ismét a világ egyik vezető atomhatalma, aki ellene fordul, rettenetes következményekkel szembesülhet.

A Guardian azt írja, nem világos, hogy a „különleges harci szolgálati mód” mit takar. Putyin légelhárító rakétákat és más fejlett rakétarendszereket helyezett el Fehéroroszországban, a flottáját pedig a Fekete-tengerre telepítette, hogy megakadályozza a nyugati beavatkozást Ukrajnában.

Közben az ENSZ atomenergia-ügyi 35 tagú kormányzótanácsa rendkívüli ülést tart Ukrajnáról, mivel négy működő atomerőmű és különféle hulladékkezelő létesítmények vannak az országban, köztük a csernobili, amit az orosz fegyveresek elfoglaltak – írja a Reuters.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt