The Times: 400 orosz zsoldos vadászik Kijevben Zelenszkijre és kormányára

külföld
2022 február 28., 00:45
comments 10

Jelenleg több mint 400 orosz zsoldos tartózkodik Kijevben azzal a paranccsal, hogy kutassák fel és öljék meg Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt és kormánya tagjait - értesült a The Times. A brit lap szerint a rendszeresen orosz állami megbízásokat teljesítő, Putyin elnök egyik legközelebbi szövetségese által irányított Wagner Group zsoldosai öt hete érkeztek Ukrajnába azzal a megbízással, hogy fejezzék le az ukrán vezetést, és ha ez sikerül, komoly bónuszt kapnak.

A Times azt írja, hogy a Wagner Group zsoldosairól szóló információ szombaton délután érkezett meg az ukrán kormányhoz, és néhány órával később, alkonyatkor kijárási korlátozást vezettek be Kijevben, Vitalij Klicsko polgármester el is mondta, hogy a kijárási tilalomra azért van szükség, hogy könnyebb legyen „orosz szabotőrökre” vadászni.

A brit lap forrása szerint jelenleg 2000-4000 Wagner-zsoldos lehet Ukrajnában, többségük Afrikából érkezett az országba még januárban. Sokan Ukrajna keleti megyéiben tartózkodnak, kb. 400 zsoldos azonban Fehéroroszország felől érkezve elérte Kijevet, ők vadásznak most az ukrán felső vezetésre. A halállistájukon Zelenszkij és a kormánytagok mellett szerepel Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere és testvére, Volodimir is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.