Zelenszkij: Oroszország terrorista állam

háború
2022 március 01., 11:41
comments 7

Az ukrán elnök szerint a Harkiv főterére kilőtt szárnyas rakéta nem más, mint nyílt terrorizmus. Volodimir Zelenszkij legújabb videónyilatkozatában azt mondta, ezek után Oroszország terrorista állammá vált.

„A Belgorodból kilőtt szárnyas rakéta, amely Harkiv főterén csapódott be, terrorcselekmény a város ellen. Terror Harkiv és terror Ukrajna ellen” – fogalmazott az elnök. Aláhúzta, a téren ugyanúgy nem voltak katonai célpontok, ahogy a városnak azokban a kerületeiben sem, amelyeket reaktív tüzérséggel támadnak az oroszok.

link Forrás

„Mindezeket senki sem bocsátja meg és senki sem felejti el. A támadás háborús bűncselekmény” – tette hozzá.

Zelenszkij arra kérte a világ összes államát, hogy mielőbb reagáljanak a Harkiv elleni támadásokra, és csatlakozzanak terrorizmust hangsúlyozó értékeléséhez. A terrorista államoknak nemzetközi bíróság előtt kell felelniük tetteikért, mondta.

Volodimir Zelenszkij a Harkiv elleni hétfői támadásokat is háborús bűncselekményeknek nevezte korábban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.