Perzsa szerelmes verset szavalt a fronton az ukrán férfi, utána rengetegen írtak neki támogató üzenetet Iránból

március 2., szerda 7:40
5

Egy amerikai fotós, Alex Lourie éppen Kijev külvárosában készített fényképeket az oroszok elleni harcra készülő ukrán civilekről, amikor megütötte a fülét, hogy egy férfi fárszi nyelven szaval. Lourie maga is tanulta kicsit a nyelvet, ezért elkezdtek beszélgetni, majd rögzítette az alábbi videót.

Mint kiderült, a férfi Zhenya Perepelitsa, aki a civil alakulatok tagja, egy héttel ezelőttig vállalkozóként dolgozott Kijevben, van egy fiatal fia is. Az orosz invázió kezdete után csatlakozott a civil alakulathoz. Korábban másfél évet élt Teheránban, akkor tanult meg valamennyire fárszi nyelven.

A szavalásról készült felvétel pillanatok alatt virális lett az interneten, nemcsak Ukrajnában, de Iránban is rengetegen megosztották. A verset a híres iráni költő, Hamid Mosadeg írta, és a lírai én benne szerelméhez fordul, azt kérdezvén, hogy „ki fogja majd elmondani neked a halálhíremet?”.

A New York Times cikkéből kiderül, hogy Perepelitsa rengeteg támogató üzenetet kapott Iránból, pár óra leforgása alatt 1500 üzenet érkezett az Instagram-fiókjába, és a legtöbb üzenetben irániak írták meg, hogy vele vannak, és győzelmet kívánnak neki.

A lap elérte a fotós Lourie-t, aki elmondta, hogy elég fura volt, ahogy egy amerikai és egy ukrán fárszi nyelven beszélgetett egy orosz invázió közepén.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt