Hatott az ukrán külügyminiszter felháborodása, a Shell ukrán menekülteket támogat majd az oroszokkal sunyiban megkötött biznisz profitjából

háború
2022 március 05., 21:51
comments 32

Reggel írtunk arról, hogy a Shell 20 millió dolláros profitot ért el azzal, hogy hordónként rendkívül nyomott, 28,5 dolláros áron vett 725 ezer hordónyi orosz olajat. Az üzlet azért okozott megütközést, mert azután szerezték be a szállítmányt, hogy bejelentették: Ukrajna orosz megszállása miatt kivonulnak az orosz piacról. (Az orosz olaj épp azért lehetett ennyire olcsó, mert a nyugati felvásárlók tartózkodtak a vásárlástól.)

A Shell előbb azzal magyarázkodott, hogy valóban nagyon felháborítja őket, ami Ukrajnában történik, és a legtöbb orosz kőolajjal kapcsolatos tevékenységüket leállították, de azért előfordulhat még, hogy vesznek orosz olajat, hogy ne legyen fennakadás a finomítóik működésében. Ugyanakkor egyre inkább csökkenteni fogják az orosz forrásokat, de ez nem könnyű feladat, hiszen az orosz kőolaj fontos szerepet tölt be a globális piacon. Az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kulebát ez annyira nem hatotta meg, azt kérdezte egy Twitter-posztban a cégtől, hogy nem bűzlik-e ukrán vértől az orosz olaj?

link Forrás

A Shell ezek után bejelentette, hogy a szállítmányon szerzett profitot egy ukrán menekülteket segítő alapnak adományozza. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.