Az államtitkárok valamiért gigantikus Nagy-Magyarország térképek alatt tanácskoznak

képzavar
2022 március 07., 15:14
comments 36

Egy nappal azután, hogy Oroszország lerohanta Ukrajnát, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációs államtitkár azt írta: „Minden alapot nélkülöző hazugság, nevezzük nevén: DEZINFORMÁCIÓk jelentek meg ma a kárpátaljai magyarokról. Egyes orosz nyelvű orgánumok arról tudósítottak ukrán forrásokra hivatkozva, hogy a Kárpátalján élő nemzetiségek azt tervezik, népszavazást tartanak az Ukrajnából történő kilépésről. Emellett, a hamis hírek szerint a kárpátaljai magyarok azzal a kéréssel fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy védje meg őket a népirtástól. Ezeket a hazugságokat maguk az illetékes ukrán hatóságok cáfolták.”

Ez nagyon helyes volt, már csak a kárpátaljai magyarok biztonsága miatt is.

Azóta viszont a fideszes médiában és a köztévén is elég hangsúlyosan jelenik meg az oroszpárti narratíva – emiatt az ellenzék tüntetést is tartott –, több államtitkár pedig valamiért gigantikus Nagy-Magyarország térképek alatt fotózkodott:

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára
photo_camera Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára megbeszélést folytat Herczegh Anitával, a köztársasági elnök feleségével és Stephanie Woldenberggel, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága közép-európai képviseletének vezetőjével március 6-án. Fotó: Soltész Miklós/Facebook
Azbej Trisztán, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár, Soltész Miklós és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő karitatív szervezetek vezetőivel egyeztet a kárpátaljai humanitárius helyzetről február 28-án.
photo_camera Azbej Trisztán, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár, Soltész Miklós és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő karitatív szervezetek vezetőivel egyeztet a kárpátaljai humanitárius helyzetről február 28-án. Fotó: Hungary Helps/Facebook
Németh Szilárd államtitkár, a honvédelmi miniszter helyettese február 26-án bejelenti, hogy a csepeli Fidesz-irodába várnak adományokat (tartós élelmiszereket, bébiételeket, pelenkákat, takarókat, ruhákat)
photo_camera Németh Szilárd államtitkár, a honvédelmi miniszter helyettese február 26-án bejelenti, hogy a csepeli Fidesz-irodába várnak adományokat (tartós élelmiszereket, bébiételeket, pelenkákat, takarókat, ruhákat) Fotó: Németh Szilárd/Facebook

Sőt, maga Kovács Zoltán is így pózolt, bár neki az irodájában eleve egy hatalmas Nagy-Magyarország-térkép van a vadásztrófeák mögött:

photo_camera Fotó: Kovács Zoltán/Facebook

Még szerencse, hogy a háborús helyzetben véletlenül sem akarják azt a látszatot kelteni, hogy a kormánynak területi követelései lennének.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.