Minden Szankciók Anyja megszüli a dollárfegyvert és az Új Korszak Hajnalát

külföld
2022 március 07., 05:29
  • A nyugati országok olyan súlyos szankciókkal sújtották Moszkvát, amilyeneket ekkora gazdasággal szemben még soha nem vetettek be.
  • Azzal, hogy kizárták az oroszokat a dollárpiacról, és befagyasztják az orosz jegybank devizatartalékait, a háborút kiterjesztették a pénzpiacokra.
  • De vannak, akik szerint az USA ezzel maga alatt vágja a fát: a dollár fegyverré alakításával azt érik el, hogy még hamarabb elérkezzen a dolláralapú gazdasági hegemónia vége.

Utólag magyarázkodnia kellett a francia gazdasági miniszternek, Bruno Le Maire-nek, amikor a hét elején egy interjúban arról beszélt, hogy a nyugati országok totális gazdasági és pénzügyi háborút viselnek Oroszország ellen, és a céljuk az, hogy összeomoljon az orosz gazdaság. Le Maire még aznap pontosított: a háború kifejezés használata nem volt szerencsés, hiszen Franciaország az ukrán konfliktus enyhítésében érdekelt.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.