Minden Szankciók Anyja megszüli a dollárfegyvert és az Új Korszak Hajnalát

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
március 7., hétfő 5:29
3
  • A nyugati országok olyan súlyos szankciókkal sújtották Moszkvát, amilyeneket ekkora gazdasággal szemben még soha nem vetettek be.
  • Azzal, hogy kizárták az oroszokat a dollárpiacról, és befagyasztják az orosz jegybank devizatartalékait, a háborút kiterjesztették a pénzpiacokra.
  • De vannak, akik szerint az USA ezzel maga alatt vágja a fát: a dollár fegyverré alakításával azt érik el, hogy még hamarabb elérkezzen a dolláralapú gazdasági hegemónia vége.

Utólag magyarázkodnia kellett a francia gazdasági miniszternek, Bruno Le Maire-nek, amikor a hét elején egy interjúban arról beszélt, hogy a nyugati országok totális gazdasági és pénzügyi háborút viselnek Oroszország ellen, és a céljuk az, hogy összeomoljon az orosz gazdaság. Le Maire még aznap pontosított: a háború kifejezés használata nem volt szerencsés, hiszen Franciaország az ukrán konfliktus enyhítésében érdekelt.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt