Hír Tv: Miért fontos a baloldali sajtónak, hogy nukleáris fenyegetéssel riogassanak, ez egyfajta Oroszország elleni hangulatkeltés?

háború
2022 március 08., 13:47
comments 10

M. Kovács Róbert az alábbi kérdést tette fel a Hír Tv Vezércikk című műsorában a fideszes megmondóembereknek, akikkel a háborúról beszélgetett:

„Az orosz–ukrán konfliktus lassan most már ugye másfél héttel ezelőtti kirobbanása óta szerintem legalább négyszer felvetődött a nukleáris katasztrófa veszélye így a nemzetközi és magyar baloldali médiában, hol az atomtározók támadása vagy az atomerőművek támadása, hol azért, mert Vlagyimir Putyin élesítette a nukleáris arzenált, de hát ennek ellenére most a volt orosz külügyminiszter azt mondja, hogy ennek azért vajmi kevés esélye van. Miért fontos az a nyugati és a magyar baloldali progresszív sajtónak, hogy ezzel riogassanak? Ez egyfajta Oroszország elleni hangulatkeltés?”

Azzal kapcsolatban merült fel a kérdés, hogy az orosz tüzérség atomerőművek közelében ágyúzik, illetve az orosz diktátor fokozott készültségbe helyezte az atomfegyvereket, miután pár nappal korábban arról beszélt, hogy Oroszország a Szovjetunió összeomlása utáni veszteségek ellenére mára ismét a világ egyik vezető atomhatalma, és aki ellene fordul, rettenetes következményekkel szembesülhet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt