Hosszú, kígyózó sorok Moszkvában a bezárás előtt álló McDonald's-ok előtt

háború
2022 március 08., 22:20
comments 9

Nagy sebességgel terjed egy moszkvai videó a Twitteren, amin hosszú autósor kanyarog egy moszkvai McDonald's előtt. A bejegyzés szerint a sor vagy fél mérföld hosszú.

link Forrás

A NEXTA egy másik képet is megosztott, amin utcáig áll az utolsó mekire vágyó oroszok sora:

link Forrás

A jelentős forgalom alighanem annak köszönhető, hogy az amerikai étteremlánc kedden bejelentette, hogy megannyi más amerikai vállalathoz hasonlóan felfüggeszti üzleti tevékenységét Oroszországban az ukrajnai invázió miatt.

Oroszországban összesen 850 éttermet működtet az amerikai óriásvállalat és 62 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak. A McDonald's az országban 1990 óta van jelen. Így nyitott meg az első éttermük Moszkvában:

link Forrás

A cég azt is bejelentette, hogy nem hagyja magára dolgozóit, hanem támogatni fogja őket.

A háborús konfliktus miatt zömében zárva tartó ukrajnai éttermek összes munkatársának folyósítják tovább a fizetését.

Csak kedden a Coca-Cola, a Pepsi és a Starbucks is bejelentette, hogy felfüggeszti oroszországi tevékenységét. Gyakorlatilag az elmúlt két után alig maradt aktív amerikai kereskedelmi nagyvállalat Oroszországban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.