Gyanúsítottként hallgatta ki Tóth Csabát a főügyészség

március 11., péntek 14:33
4

Házkutatást tartott és és lefoglalást végzett pénteken a Központi Nyomozó Főügyészség a Tóth Csabát érintő ügyben, az országgyűlési képviselőt pedig gyanúsítottként hallgatták ki - derül ki a főügyészség közleményéből.

A megalapozott gyanú lényege szerint 2016-ban Tóth Csaba - Budapest XIV. kerületének országgyűlési képviselőjeként - társával, Horváth Csabával - Zugló jelenlegi polgármesterével, a Fővárosi Közgyűlés akkori tagjával - Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére keresett olyan gazdasági társaságot, amelytől a nyereség felére tartottak igényt.

Befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoznak, a főügyészség az országgyűlési képviselővel együtt eddig négy személyt hallgatott ki gyanúsítottként.

Tóth tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Az üggyel a Magyar Jeti külön epizódban foglalkozott, a napokban pedig cikksorozatot indítottunk, amelyben háttérbeszélgetések és a 444 által megszerzett nyomozati anyag alapján mutatjuk be a Fuzik Zsolt, az ügy főgyanúsítottja által irányított a bűnszervezet működését. A sorozat első részét itt, a másodikat itt lehet elolvasni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt