A lengyel védelmi miniszter is lemondta a budapesti V4-es találkozót

háború
2022 március 28., 20:43
comments 42

A cseh védelmi miniszter után a lengyel védelmi miniszter, Mariusz Błaszczak is úgy döntött, hogy nem jön a V4-es miniszterek magyarországi találkozójára. A Dziennik szerint a miniszter a Nemzetbiztonsági Tanács ülésén is megerősítette, hogy nem jön Budapestre. A Gazeta Wyborcza kormányzati forrásai a lépést azzal magyarázták, hogy Orbán Viktor a választások miatt nem akart kihátrálni Putyin mögül.

photo_camera Mariusz Blaszczak Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Jana Černochová cseh védelmi miniszter pénteken azt írta, azért nem jön Budapestre, mert sajnálja, hogy „az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér.

Marcin Przydacz lengyel miniszter-helyettes hétfő reggel nyíltan beszélt arról, hogy Orbán Viktor hibát követ el az Ukrajnát és Oroszországot érintő politikájával. Szerinte ez egy rövidlátó politika, „valószínűleg belpolitikai ügyekből eredeztethető, és összefügg a választási kampánnyal. Mi Lengyelországban, egy teljesen más politikát képviselünk Oroszország és Ukrajna irányában is”- mondta.

Szombaton Andrzej Duda lengyel elnök arról beszélt, hogy Orbán mostani politikája nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak. Előtte a lengyel kormánypárt elnöke, Jaroslaw Kaczynski beszélt arról, hogy nem örül annak, ahogy a magyar kormány az oroszokkal viselkedik, de megvárja a választások eredményét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.