Már a családi birtokhoz vezető út is Tiborcz István apjáé

gazdaság
2022 március 29., 09:30
comments 3

Tükröspusztán rendezték a miniszterelnök lányának, Orbán Ráhelnek és Tiborcz Istvánnak az esküvőjét 2013-ban. Az akkor még rossz állapotban lévő, saját használatú útnak minősülő szakaszon gyülekeztek volna az eseményről tudósító újságírók, de a biztonsági őrök privát területre hivatkozva lezárták az utat, aminek tulajdonosa akkor még a Magyar állam volt, ami villámeljárásban, napokkal a lagzi előtt kátyúmentesítette az utat, kétmillió forintért.

Most azonban kiderült, hogy Tiborcz Sándor István, Orbán Viktor vejének az édesapja 2017-ben megvásárolta a bekötőutat, 15,8 millió forintért. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő elektronikus árverést hirdetett, a nagyjából 2 kilométer hosszú út végül kikiáltási áron kelt el.

Jelenleg már egy több méter magas kapu és egy „Magánterület, behajtás csak engedéllyel” figyelmeztetés fogadja a Csabdi határában lévő út irányából érkezőket. Az utat azóta felújították. Az rtl.hu a BDPST Zrt.-n keresztül megkereste Tiborcz Sándor Istvánt is, aki válaszában leírta, hogy saját költségén valósította meg a felújítást, „ami szívességi alapon továbbra is hozzáférhető”. (rtl.hu)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.