Medián: Még az sem kizárt, hogy minden budapesti kerületben nyer az ellenzék

POLITIKA
március 31., 15:25
comments 19

Magabiztos, 14 százalékos ellenzéki előnyt mért Budapesten a Medián - derül ki a cég friss felmérésből, amit az országosan jelentős fideszes fölényt kimutató, szerdán publikált kutatásukkal egy időben készítettek.

A március 23-28 között, ezer fős, Budapestre reprezentatív mintán végzett omnibusz-felmérés alapján az ellenzéki szövetség 43, a Fidesz 29 a Kétfarkú Kutyapárt 6, a Mi Hazánk pedig 3 százalékon áll a fővárosban. A választók 19 százaléka azonban nem tud vagy nem akar választani. A budapestiek részvételi hajlandósága is nagyobb az országos átlagnál, 85 százalékos.

A Medián hangsúlyozta, hogy ez a minta nem árul el szükségszerűen semmit az egyes budapesti választókerületekben várható eredményekről, de a számok alapján még az sem kizárt, hogy az összes budapesti választókerületben az ellenzék jelöltjei nyernek majd.

Karácsony Gergely főpolgármesterrel a választók fele elégedett, a szavazók 50 százaléka újraválasztaná Karácsony Gergelyt, és 31 százalékuk szavazna egy esetleges fideszes jelöltre. (hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt