Medián: Még az sem kizárt, hogy minden budapesti kerületben nyer az ellenzék

POLITIKA
2022 március 31., 17:25

Magabiztos, 14 százalékos ellenzéki előnyt mért Budapesten a Medián - derül ki a cég friss felmérésből, amit az országosan jelentős fideszes fölényt kimutató, szerdán publikált kutatásukkal egy időben készítettek.

A március 23-28 között, ezer fős, Budapestre reprezentatív mintán végzett omnibusz-felmérés alapján az ellenzéki szövetség 43, a Fidesz 29 a Kétfarkú Kutyapárt 6, a Mi Hazánk pedig 3 százalékon áll a fővárosban. A választók 19 százaléka azonban nem tud vagy nem akar választani. A budapestiek részvételi hajlandósága is nagyobb az országos átlagnál, 85 százalékos.

A Medián hangsúlyozta, hogy ez a minta nem árul el szükségszerűen semmit az egyes budapesti választókerületekben várható eredményekről, de a számok alapján még az sem kizárt, hogy az összes budapesti választókerületben az ellenzék jelöltjei nyernek majd.

Karácsony Gergely főpolgármesterrel a választók fele elégedett, a szavazók 50 százaléka újraválasztaná Karácsony Gergelyt, és 31 százalékuk szavazna egy esetleges fideszes jelöltre. (hvg.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.