Az LMP is MZP-t hibáztatja a bukásért: Nem tett jót, hogy a miniszterelnök-jelöltünk egy végtelen monológgá változtatta a kampányunkat

POLITIKA
2022 április 04., 13:24
comments 23

Hétfő délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott az oldalán Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke, ahol azt mondta, ki kell elemezni, hogy pontosan mi történt vasárnap, hogyan történhetett meg ez a választási vereség. „És hogyan lehet az, hogy az ország kettészakadt: van egy erősen ellenzéki Budapest és van egy gyakorlatilag kormánypárti vidék” -mondta a társelnök, majd Márki-Zay Péter felelősségére utalva azt mondta:

„Számos kérdés adódik a kampánnyal kapcsolatban, ezt is értékelni fogjuk. Lehet például, hogy nem tett jót, hogy a miniszterelnök-jelöltünk egy végtelen monológgá változtatta a kampányunkat.”

Kanász-Nagy a Magyar Hangnak arról is beszélt, nem tudja, hova lett az a 900 ezer ellenzéki szavazat, ami eltűnt a pártok 2018-as eredményéhez képest. „Természetesen egy miniszterelnök-jelöltnek komoly és döntő felelőssége van egy győzelemben és vereségben, ez a kérdés megkerülhetetlen, de nem lehet azt mondani, hogy csak és kizárólag őt terhelné ez. Persze most már lehet beszélni arról, hogy

Márki-Zay vétett hibákat, túlbeszélte az elmúlt időszakot, ráadásul az ő csapata működtette a kampány operatív és kommunikációs részét, amely nem volt profi minden elemében. Vagyis az ő munkáját is értékelni kell majd.”

A választási vereség nyilvánvalóvá válása után Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter is Márki-Zayt hibáztatta. A Jobbik elnöke azt mondta: „Márki-Zay Péter októberben azt mondta, hogy ő leváltja az ellenzéket. Valójában nem leváltotta, hanem megbuktatta.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt