Donáth Anna szerint mindannyian felelősek a bukásért

POLITIKA
2022 április 04., 14:11
comments 11

Nincs mit szépíteni: elvesztettük ezt a választást. Eltűnt legalább 800 ezer ellenzéki szavazó, és erre nem csak a rendszer működése, a hatalom erőforrásfölénye vagy a kampányban elhangzó néhány, a propaganda által hazug módon kiforgatott mondat a magyarázat.

Ennek az okait fel kell tárnunk és meg kell értenünk. De nem szabad most egy-egy bűnbakot keresnünk. Ezért a bukásért ugyanis ellenzéki politikusként mindannyian felelősséggel tartozunk

- írta az oldalán Donáth Anna, miközben az összefogás többi pártja, a Jobbik, a DK és az LMP már Márki-Zay Péteren igyekszik elverni a port a vasárnapi vereségért.

Donáth Anna, a Momentum elnöke beszédet mond, mellette Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke  és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, főpolgármester az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán
photo_camera Donáth Anna, a Momentum elnöke beszédet mond, mellette Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, főpolgármester az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Donáth Anna úgy látja, vasárnap nem tudtak élni a lehetőséggel, „hogy megvalósítsuk azt az igazságos és emberséges Magyarországot, amiben hiszünk. De ez a mi országunk is, és a mi jövőnk is kockán forog. Ezért az a feladatunk, hogy a most érzett dühünket és csalódottságunkat teremtő erővé formáljuk. És hogy felkészítsük a lelkünket a következő időszakra. Mert a szabad Magyarországért folytatott küzdelem hosszabb és nehezebb lesz, mint azt bármikor is gondoltuk volna”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.