Putyin gratulált Orbánnak

választás 2022
2022 április 04., 09:43

Táviratban gratulált az orosz államfő, Vlagyimir Putyin a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor vasárnapi győzelméhez, írja az orosz állami hírügynökség. Putyin azt írta, hogy bízik benne, hogy „a nehéz nemzetközi helyzet ellenére” a kétoldalú partnerség további fejlődése teljes mértékben megfelel az orosz és a magyar nép érdekeinek.

Putyin „a nehéz nemzetközi helyzet” alatt alighanem az Ukrajna ellen indított orosz háborút és ennek következményeit érthette. Miközben újabb és újabb bizonyítékai kerülnek elő annak, hogy az orosz hadsereg tömegesen hajthatott végre emberiesség elleni bűncselekményeket ukrán civilek ellen, Orbán vasárnapi győzelmi beszédében is úgy érezte, hogy Zelenszkijt kell ellenfelének neveznie.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.