Titkolja a szerb posta, kiknek engedték át a magyar levélszavazatok kiszállítását

április 5., kedd 14:37
2

Szerbia magyarlakta részén Fidesz-közeli civil szervezetekhez köthető aktivisták vették át a levélszavazatok kiszállítását, és a választók sok helyen az aktivista jelenlétében töltették ki a szavazólapokat, előfordult, hogy az aktivista adta le a beborítékolt szavazatot. Találkoztunk olyan esettel is, hogy egy helyi vállalkozás irodájába hívták be a névjegyzékben szereplő embereket, hogy ott bonyolítsák le a szavazólapok kitöltését.

Az ügyet feltáró vajdasági lap, a Szabad Magyar Szó közérdekű adatigényléssel próbálta megtudni a szerb postától, kinek a kezébe kerültek a magyarországi választójoggal rendelkező vajdaságiak levélcsomagjai.

Azonban a szerb posta nem árulta el, kinek szervezték ki a feladatot. Arra hivatkoztak, hogy „mindkét országban folyamatban vannak a választások, és nincs lehetőségünk felmérni, hogy a kért információk eljuttatása okozhat-e kárt a másik szerződő félnek”.

A lap megjegyzi, hogy korábban a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke, Pásztor Bálint azzal próbálta elkenni az ügyet, hogy akinek kételye van a választások tisztaságával kapcsolatban, forduljon közadatigényléssel a postához.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt