Jarosław Kaczyński szerint vége a korábbi lengyel-magyar együttműködésnek, ha Orbán így folytatja

április 8., péntek 15:59
51

„Mikor Orbán azt mondja, hogy nem lehet látni, mi történt Bucsában, valaki javasolhatná neki, hogy keressen fel egy szemészorvost” - mondta egy pénteki interjúban Jarosław Kaczyński lengyel miniszterelnök-helyettes, Orbán korábbi szövetségese.

Az orosz-ukrán háború kitörése óta láthatóan távolodik a lengyel és a magyar kormány álláspontja, mert míg Orbán kormánya továbbra sem igyekszik nagyon távolodni Vlagyimir Putyintól, a lengyel kormány azon dolgozik, hogy még az idei végéig leválassza az országot az orosz energiahordozókról, és hajlandó kimondani olyasmiket, hogy Ukrajnában jelenleg népirtás zajlik.

„Az értékelésem egyértelműen negatív - be kell vallanom, hogy ez az egész nagyon szomorú” - mondta Orbán viselkedéséről a lengyel jobboldal vezéralakja.

Orbán a választások megnyerése utáni első, szerdai sajtótájékoztatóján nem volt hajlandó egyértelműen elítélni az oroszok bucsai mészárlását, hanem azt mondta, ezeket előbb ki kell vizsgálni.

A magyar miniszterelnök arról is beszélt, hogy a Lengyelországgal kötött szövetséget meg kell szilárdítani. Pénteki interjújában viszont Kaczyński kritizálta azt, hogy Orbán továbbra is szoros kapcsolatot ápol Putyinnal.

„Nem folytathatjuk a korábbi együttműködésünket, ha ez így megy tovább” - nyilatkozta. (Politico)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt