A háború első szakaszában Ukrajna kitartott, de ami most jön, az sokkal brutálisabb lehet az eddigieknél

háború
2022 április 11., 17:35
comments 24

Kelet-Ukrajnában rövidesen elkezdődik a háború új szakasza, amely meghatározza a konfliktus kimenetelét. Erről Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszélt a CBS-nek. A politikus azt állította, biztos benne, hogy Ukrajna győzni fog. Hogy ez több-e, mint kötelező optimizmus, az a donbasszi harcmezőkön dől el a következő hetekben.

Amióta az orosz–ukrán egyeztetések törökországi fordulója tájékán kiderült, hogy az agresszor Kijev ostroma helyett a donecki és luhanszki „népköztársaságok” úgymond teljes területeinek „felszabadítására” kíván koncentrálni, a háború fejleményeit figyelőket leginkább az foglalkoztatja, mikor vesznek új lendületet a térségben a támadó hadműveletek.

link Forrás

Az események felpörgetésének – akárcsak az invázió februári kezdetének – több vélelmezett dátuma volt, a harcok intenzitása azonban Mariupolt leszámítva továbbra is mérsékelt. Ennek oka lehet, hogy a néhány hónappal ezelőtt még félmilliós Azov-tengeri kikötővárost továbbra sem sikerült egészében elfoglalniuk az oroszoknak. Igaz: a legfrissebb hírek szerint a védőknek nem sok esélyük maradt a létszámbeli és technikai fölényben lévő támadókkal szemben.

Elhúzódó villámháború

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.