Élet a választáson túl

Lezárt tartalom a Kör tagjainak vélemény
2022 április 17., 11:01
comments 32

A választási eredmények nem véletlenül sokkolták az ellenzéki közvéleményt. Az összefogás kudarcával világossá vált, hogy a kiépült NER a saját maga által alakított keretek között realisztikusan nem leváltható. Ez a felismerés a rendszerváltás demokratikus ígéretét alapjaiban rendíti meg, aminek következményei ma még beláthatatlanok. Annyi biztos csupán, hogy a választásra vonatkozó értelmezési kísérletek perspektíváját e tétekhez kell igazítani. Ahhoz, hogy megértsük, mi történt velünk április 3-án, és milyen mozgásterünk van a következő időszakban, nem elégséges pusztán az ellenzéki és kormányzati aktorok „stratégiáit” és „felelősségét” vizsgálni. Ugyanígy nem elegendő a csalódott vagy egyenesen „traumatizált” ellenzéki szavazók „gyászmunkájáról”, a kivándorlás és belső emigráció lehetőségeiről gondolkodni.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.