Alig tudtak valakit kimenekíteni Mariupolból, mert az oroszok nem tartották be a humanitárius folyosóról szóló egyezséget

háború
2022 április 20., 19:44
comments 6

A tervezett 6000 embernek csak a töredéke jutott ma ki az oroszok által ostromlott Mariupolból - közölte a Reuters szerint Donyeck kormányzója, Pavlo Kirilenko. Az emberek ugyanis nem érték el a buszokat a humanitárius folyosó megnyitása ellenére. Inna Sovsun képviselő azt írta Twitteren, az oroszok nem tartották be a megállapodást. A terv szerint 90 busszal evakuálták volna a még a városban lévő nőket, gyerekeket, időseket.

photo_camera Buszra váró menekülők. Fotó: ALEXANDER ERMOCHENKO/REUTERS

Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettes szerint azért nem működött a humanitárius folyosó, mert „az orosz fél képtelen felügyelet alatt tartani a terepen lévő csapatait”. Oroszország nem biztosította ugyanis, hogy a civilek eljussanak a várakozó buszokhoz és mentőkhöz.

Az NBC riportere helyi híradások alapján azt írta, hogy a kijelölt találkozóhelyeket találat érte. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt