Bencsik Gábor: Eljött a gesztusok ideje

április 26., kedd 6:24
27
Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott, Bencsik Gábor újságíró és Pozsgai Zsolt drámaíró, a Nemzeti Könyvtár sorozat szerkesztői a sorozat új köteteinek bemutatóján az Országházban 2018 márciusában Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Nagyatádon találta meg a Telex Bencsik Gábor jobboldali újságírót, a Magyar Krónika főmunkatársát, aki a választások után kritikát fogalmazott meg a közszolgálati médiával, és azt írta egy bejegyzésben, hogy annak politikai elfogultsága tarthatatlan. A magyar nyilvánosság ma már rég ott tart, hogy egy ilyen különvélemény megfogalmazása a kormányoldalon kisebb szenzációnak számít.

Nem is hagyta visszhang nélkül az MTVA a kritikát, kommunistázással és sorosozással illeték Bencsiket, akinek egyébként testvére Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, Békemenet- és CÖF-alapító, a Fidesz médiahátországának egyik ikonikus alakja.

Bencsik Gábor a rövid videóinterjúban azt mondta, hogy meglepték a heves jobboldali reakciók, főleg annak személyes vetületei, sőt meglepetten hiányolta a kritika mögül az érveket.

„Azt gondoltam, eljött az ideje, hogy ezt elmondjam. Becsszóra, nem konzultáltam előtte senkivel. Talán le is beszéltek volna.”

Arról beszél ezután Bencsik, hogy ő fideszes, „abban a csapatban focizik, neki drukkol”, és nincs probléma azzal, hogy a politika szekértáborokból áll, de „a rettentő nekifeszülések kártékonyak”. Örül a győzelemnek, de

eljött az ideje gesztusoknak, nemcsak formális gesztusoknak, de tartalmiaknak is. Szerinte a közérzületben feltámadt egy igény arra, hogy keressenek az emberek hangot, amin tudnak szólni egymáshoz.

Attól azért Bencsik is zavarba jött, amikor azt kérdezték tőle, mekkora felelőssége van abban Orbán Viktornak, hogy személyes támadásokat kap, csak mert kritizálni merte a közmédia szerkesztési gyakorlatát.

A beszélgetés végén az újságíró arról beszélt, hogy kollégái azért nem beszélnek ki a táborból, mert annyira fontosnak gondolják a párt győzelmét és azon keresztül a haza sorsát. Szerinte az ellenzéki és a kormánypárti újságírók is elkötelezettségből teszik a dolgukat, de most már „kinyithatják a kaput egymás irányába is”.

Bencsik azt is mondja még az interjú végén, hogy a jobboldalon komoly munka folyik, hogy „okos és elkötelezett fiúkat és lányokat” találjanak a megfelelő újságírói pozíciókba. (Telex)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt