Mindenkit elküldtek a 168 Órától

Média
2022 április 30., 15:41
comments 23

Üzleti okokra és költségoptimalizálásra hivatkozva elbocsátották a 168 Óra hetilap teljes szerkesztőségét és Pesti Hírlapnál is leépítésbe kezdtek, írja a Média1. A lap úgy tudja, Makai József, a 168 Óra főszerkesztője is távozik, mert nem ért egyet a struktúraváltással, miszerint a jövőben külsős szerzőktől rendelnek írásokat.

Milkovics Pál, a 168 óra tulajdonosa a lapnak megerősítette, hogy kirúgják a 15 embert. Ugyanakkor a 168 óra internetes oldalának szerkesztősége megmarad, mivel ők eleve külön dolgoztak. A hetilapnál arra hivatkozott, hogy az újság hosszú ideje veszteséget termel, ezért költségvágásra, optimalizációra van szükség. A külsős szerzők bevonásától költségcsökkenést vár. A hetilap tartalmait a jövőben Trencséni Dávid hírigazgató és a hírigazgató munkatársai rendelik meg külsős újságíróktól.

Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Zrt. vezérigazgatója.
photo_camera Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Zrt. vezérigazgatója Fotó: Dimeny Andras

A 168 órát kiadó cégbe egyébként tavaly szállt be Habony Árpád és Rogán Antal grúz-izraeli barátja, Shabi Michaeli. Ezután a Pesti Hírlapban megjelentek az állami hirdetések is. Akkor írtuk meg, hogyan tolják az állami hirdetéseket Rogán hivatalából a baloldalinak látszó médiacsoportba. A napilap pedig a kormánynak kedves narratívát kezdett tolni. Április közepén azonban így is fel kellett függeszteniük a Pesti Hírlap napi terjesztését.

A 168 óra hetilapjának példányszáma pedig mostanra annyira visszaesett, hogy a Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetség már nem is méri. A legutolsó adat 2021 szeptemberéből származik, amikor átlagosan 4105 példány kelt el.

A 168 órán és a Pesti Hírlapon kívül a vállalatcsoporthoz tartozik még az Elle magazin, a Klasszik és a Jazzy Rádiókat üzemeltető Magyar Jazz Rádió Kft., és a Pannon Plakát Kft. plakátcég is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.