Ukrán zászlókat tűzdeltek a Szabadság téri szovjet emlékműre

háború
2022 április 30., 11:30
comments 8

Olvasónktól kaptuk az információt és a képet, hogy szombat délelőtt valakik kis ukrán zászlókat tűzdeltek a budapesti Szabadság téren álló szovjet hősi emlékmű aljához, illetve sárga „No war” feliratot fújtak körbe a talapzatára. A képen látható, hogy rendőrök is ott vannak, ezért megkérdeztük az ügyről a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is, mi történt.

Ukrán zászlócskák a szovjet hősi emlékműnél a Szabadság téren.
photo_camera Ukrán zászlócskák a szovjet hősi emlékműnél a Szabadság téren. Fotó: Olvasónk

„A BRFK V. Kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai 2022. április 30-án 10 óra körül térfigyelőkamerán észlelték, hogy 4 fő az V. kerületi Szabadság téren a szovjet emlékműre zászlókat és feliratokat helyezett el. A kerületi rendőrök igazoltatták a helyszínen tartózkodó személyeket. Mivel szabálysértés, bűncselekmény nem történt, így a BRFK eljárást nem indított az ügyben” - írták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.