Egyre több nő utazik haza Ukrajnába Záhonyon keresztül

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
május 4., szerda 17:24
1

A záhonyi pályaudvaron ezekben a napokban messze nincs akkora tömeg, mint amilyen pont két hónappal ezelőtt, a háború első napjaiban megszokott volt. Akkor Ukrajnából vonattal is menekültek ezrei érkeztek minden nap a határvárosba. De kedden, dél előtt néhány perccel mégis megtelt a pályaudvar, és két hosszú sorban vártak az emberek arra, hogy jegyet vegyenek.

A záhonyi pályaudvar május 3-án délben. Fotó: Kaufmann Balázs / 444

Ebben nem lenne semmi fura. Az elmúlt két hónapban a záhonyi pályaudvaron az volt a rend, hogy a Munkácsról érkező vonatok utasaiért különvonatok érkeztek ide, amivel Budapest felé vehették az irányt.

Ezek az emberek azonban most a másik irányba tartanak. A Munkácsra tartó vonatra veszik meg jegyeiket, hogy a kárpátaljai városon keresztül hazautazzanak.

A pályaudvar dolgozói is segítenek a táskák cipelésében, ahogy két hónapja minden nap. Csak most már nem csak a menekülőknek, hanem sokszor a hazatérőknek is. Fotó: Kaufmann Balázs / 444

Szinte kivétel nélkül nőket látni. Ha van is férfi a csoportban, azokról nem sokkal később kiderül, hogy csak kísérőként jöttek, ők nem utaznak vissza Ukrajnába, hisz akkor besoroznák őket.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt