Egyre több nő utazik haza Ukrajnába Záhonyon keresztül

háború
2022 május 04., 17:24
comments 1

A záhonyi pályaudvaron ezekben a napokban messze nincs akkora tömeg, mint amilyen pont két hónappal ezelőtt, a háború első napjaiban megszokott volt. Akkor Ukrajnából vonattal is menekültek ezrei érkeztek minden nap a határvárosba. De kedden, dél előtt néhány perccel mégis megtelt a pályaudvar, és két hosszú sorban vártak az emberek arra, hogy jegyet vegyenek.

A záhonyi pályaudvar május 3-án délben.
photo_camera A záhonyi pályaudvar május 3-án délben. Fotó: Kaufmann Balázs / 444

Ebben nem lenne semmi fura. Az elmúlt két hónapban a záhonyi pályaudvaron az volt a rend, hogy a Munkácsról érkező vonatok utasaiért különvonatok érkeztek ide, amivel Budapest felé vehették az irányt.

Ezek az emberek azonban most a másik irányba tartanak. A Munkácsra tartó vonatra veszik meg jegyeiket, hogy a kárpátaljai városon keresztül hazautazzanak.

A pályaudvar dolgozói is segítenek a táskák cipelésében, ahogy két hónapja minden nap. Csak most már nem csak a menekülőknek, hanem sokszor a hazatérőknek is.
photo_camera A pályaudvar dolgozói is segítenek a táskák cipelésében, ahogy két hónapja minden nap. Csak most már nem csak a menekülőknek, hanem sokszor a hazatérőknek is. Fotó: Kaufmann Balázs / 444

Szinte kivétel nélkül nőket látni. Ha van is férfi a csoportban, azokról nem sokkal később kiderül, hogy csak kísérőként jöttek, ők nem utaznak vissza Ukrajnába, hisz akkor besoroznák őket.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.