Két szavazat hiányzott Fico mentelmi jogának felfüggesztéséhez, nem vehetik őrizetbe

külföld
2022 május 04., 18:44
comments 2

Szavazást tartottak a szlovák parlamentben Robert Fico mentelmi jogának felfüggesztéséről, két szavazat hiányzott. A szervezett bűnözői csoport létrehozásával gyanúsított volt miniszterelnök őrizetbe vételét a szlovák különleges ügyészség kezdeményezte még áprilisban, ehhez azonban a parlament hozzájárulására lett volna szükség.

A jelenlevő 150 képviselőből 74-en szavaztak a kiadására, 49-en ellene, 19-en tartózkodtak, 8 képviselő pedig nem szavazott.

Az ex-miniszter ügye a múlt héten vált komollyá. Fico szerint a vádak alaptalanok, pusztán politikai bosszú áll a háttérben. Pártjának, a Smernek az álláspontja szerint semmi sem indokolja, hogy vizsgálati fogságba helyezzék Ficót, és a kormánypártok visszaélnek a büntetőjoggal, valamint politikai célokra használják azt. (ujszo.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.