Huxit Pártra nevezik át a Volner Pártot

POLITIKA
2022 május 08., 13:24
comments 50

„A Volner Párt életének első, másfél éves szakasza a mai nappal lezárult. A jövőben – jelezve következő, nagy célunkat – Huxit Párt néven folytatjuk tovább. Legfontosabb célunk, hogy elérjük Magyarország kilépését az Európai Unióból” - írja Volner János, aki az elmúlt években független képviselőként volt tagja az Országgyűlésnek, de a következő ciklusra nem szerzett mandátumot.

Volner szerint Magyarországnak lassan gazdaságilag sem éri meg az Európa Unióban maradni, az ukrajnai háború pedig ellátásbiztonsági problémákat okozott, amik szerinte orvosolhatók lennének a Huxittal.

Volner János
photo_camera Volner János Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Volner valaha a Jobbik alelnöke volt, 2018 előtt még a bokorba is követte a kormánymédia lesifotósa. Aztán kilépett a pártból, átment a Mi Hazánkhoz, majd velük is szakított. Közben népszerű vendég lett a kormánybarát stúdiókban, és az elmúlt években rendre a Fidesz számára kedvezően politizált.

2020-ban az ő javaslatára módosították a választási törvényt, majd kétharmadhoz segítette a Fideszt, hogy ezermilliárdnyi közvagyon kerülhessen alapítványi kézbe. Ősszel megtámadta a Kúrián Karácsony Gergely Fudan-ellenes népszavazását, majd megszavazták a javaslatát, ami szűkíti a választásokkal egy napon tartott népszavazásoknál a jogorvoslati lehetőségeket.

Pártja el sem indult az idei választásokon, amit Volner úgy indokolt, hogy ha nem érné el az 5 százalékot, azzal az ellenzék malmára hajtaná a vizet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.