Jordan Peterson azt írta egy plus-size modellről, hogy nem szép, erre annyi sértést kapott, hogy inkább nem twittel többet

pszichológia
2022 május 17., 13:30
comments 110

Jordan B. Peterson kanadai pszichológus és életvezetési tanácsadó bejelentette, hogy nem twittel többet a Twitteren rá zúduló sértések „végtelen áradata” miatt – írja a Newsweek.

photo_camera Fotó: Jordan B Peterson/Youtube

Peterson, akinek több mint 2,7 millió követője van a Twitteren, azt írta, hogy a közelmúltban „kísérletként” otthagyta a közösségi oldalt 3 hétre, és azt tapasztalta, hogy az élete „azonnal” rosszabbra fordult, amint újra elkezdte használni.

Nem világos, hogy az ellentmondásos véleményeiről ismert, megosztó író milyen sértésekre hivatkozik, de mindez nem sokkal azután történt, hogy a Twitteren kritizálták, amiért a Sports Illustrated borítóján szereplő, fürdőruhás super-size modellről, Yumi Nuról azt írta:

„Sajnálom. Nem szép. És semennyi tekintélyelvű tolerancia sem fog változtatni ezen."

link Forrás

Peterson most azt írja, hogy megkérte a stábját, vegyék el tőle a hozzáférését, mert megint elhagyja a platformot. „Ha van mondanivalóm, írok egy cikket vagy csinálok egy videót. Ha a kérdés nem elég fontos ahhoz, hogy ezt igazolja, akkor talán az a legjobb, ha elengedjük” – írta, egy másik posztjában pedig arról írt, hogy cikket tervez írni a Twitter őrjítőségének technikai okairól, majd elköszönt.

Peterson 2016-ban vált világhírűvé, miután azt mondta, nem tartja be az új kanadai törvényt, ami kötelezővé tenné a választott személyes névmások használatát. Azóta 12 szabály az élethez címmel sikerkönyvet írt (amihez újabb 12 szabállyal folytatást is írt), vlogol, vitákon vesz részt, és tömött termekben életvezetési előadásokat tart, többek között a drogfüggőkről is sokat értekezett. Budapesten is járt, Orbán Viktorral is találkozott, aki szerinte megpróbálja visszaadni a magyar kultúra metafizikai megalapozottságát.

Később hosszan kezelték súlyos gyógyszerfüggőséggel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.