A súlyos gyógyszerfüggőséggel küzdő Jordan Peterson jobban van, visszatért Torontóba

életmód
2020 október 20., 11:57

Jordan B. Peterson kanadai pszichológus és életvezetési tanácsadó visszatért a torontói otthonába, és videoüzenetben számolt be az elmúlt 18 hónap megpróbáltatásiról, és a jövőbeli terveiről.

link Forrás

Több mint egy éve vonult be egy New York-i elvonóra, hogy le tudjon jönni a szorongásoldó hatású klonazepámról. Az addiktív gyógyszert azért kezdte el szedni tavaly, hogy könnyebben meg tudjon birkózni a stresszel, amit a felesége, Tammy Roberts rákbetegsége és egyéb egészségügyi problémái okoztak. A férfi tavaly nyáron megpróbált fokozatosan lejönni a gyógyszerről, de a fizikai állapota nagyon leromlott. Jordan Peterson úgy döntött, szakemberek segítségét kéri, és elvonul.

Idén februárban kiderült, hogy már Oroszországban kezelik, és a gyógyszerfüggősége miatt közel volt a halálhoz, mesterséges kómába is került az orosz kórházban. Az 58 éves Peterson egészségi állapota augusztusban megint visszaesett: a lánya árulta el, hogy a szerbiai kórházban, ahol addigra kezelték, elkapta a koronavírust, ami ellen erős szerekkel kezelték, és pár hónapon belül másodszor is tüdőgyulladása lett.

Jordan B. Peterson 2016-ban lett világhírű, miután azt mondta, nem hajlandó betartani az új kanadai törvényt, ami kötelezővé tenné a választott személyes névmások használatát. Azóta 12 szabály az élethez címmel sikerkönyvet írt, vlogol, vitákon vesz részt, és tömött termekben életvezetési előadásokat tart, többek között a drogfüggőkről is sokat értekezett. Tavaly május végén Budapesten is járt, Orbán Viktorral is találkozott, aki szerinte megpróbálja visszaadni a magyar kultúra metafizikai megalapozottságát.