Egy évre eltiltották az orosz tornászt, aki Z betűvel a dresszén állt a dobogón ukrán versenytársa mellett

háború
2022 május 18., 07:48
comments 1

Vissza kell adnia bronzérmét, és egy évig nem indulhat nemzetközi versenyeken Ivan Kulijak orosz tornász, miután márciusban Z betűs szimbólummal állt dobogóra a dohai világkupán. Az ukrajnai háború kezdete óta ez az orosz agresszió támogatását jelképezi, ráadásul Kulijak épp egy ukrán sportoló mellett állt az eredményhirdetésen. Kulijak utólag azt mondta, szerinte helyesen cselekedett.

photo_camera Ivan Kulijak a dobogón

Az ügyet a Nemzetközi Torna Szövetség vizsgálta, majd a versenyek igazságos lebonyolításáért felelős alapítvány döntött a büntetésről.

Kulijaknak vissza kell fizetnie a bronzéremmel járó pénzjutalmat (közel 200 ezer forintnyi svájci frankot), és további kétezer svájci frankot (több mint 700 ezer forintot) kérnek tőle az eljárás költségeire. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt