Karácsony alig várja a közös munkát Lázár Jánossal

belföld
2022 május 20., 08:29
comments 6

„Bárkivel együtt tudok dolgozni, aki szeretné Budapestet fejleszteni” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester az RTL Híradónak arra a kérdésre, hogy mit gondol, mennyire tud majd együtt dolgozni Lázár Jánossal.

Lázár János lett az építési és beruházási miniszter az új Fidesz-KDNP kormányban, Budapest fejlesztéséért is ő felel. Lázár azt mondta a meghallgatáson, hogy: „Nem szeretném, hogy a politikai különbözőség miatt Budapest főpolgármestere csak azért, mert »minél rosszabb az országnak, annál jobb az ellenzéknek« elven bármilyen beruházást is megpróbálna megakadályozni.

A főpolgármester erre azt mondta az RTL-nek, alig várja, hogy elkezdjék a közös munkát Lázár Jánossal, és a főváros semmilyen beruházást nem fog megakadályozni, ami a város érdekét szolgálja.Karácsony azt is mondta, hogy a Liget-projektnek vannak olyan elemei, amelyekkel egyetért a főváros és a kormány: ilyen például a közlekedés átalakítása, P+R parkolók építése, a park rekonstrukciója. Említette még a Biodómot: szerinte a kormány és a főváros vezetése is abban érdekelt, hogy ez a beruházás megvalósuljon. A Biodómot az előző városvezetés teljes mértékben állami forrásból finanszírozta, ma félkészen áll, és a fővárosnak nagyjából egymilliárd forintot kell költenie az állagmegóvásra.

Lázár János azt mondta, hogy az a cél, hogy 2030-ra utolérjük Ausztriát. A főpolgármester úgy látja, hogy Budapest ebben rengeteget tud segíteni, és nélküle biztosan nem is fog sikerülni.

„A mi hozzáállásunk az, hogy a kormányban mindig szövetségest kerestünk. Nekem sajnos csalatkoznom kellett az előző parlamenti ciklus második felében, mert miközben én próbáltam szövetségest találni a kormányban, egyre több politikai támadást kellett kivédenünk. Nagyon örülök annak, ha az új kormánnyal új alapokra tudjuk helyezni a kapcsolatunkat”– mondta Karácsony Gergely.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.