Megjelentek a 700 forintos benzinárak a kutakon

május 27., péntek 10:22
4

A csütörtökön bejelentett, éjféltől hatályba is lépett kormányrendelet alapján pénteken már más árakon tankolhatnak a magyar, illetve a külföldi rendszámú autók, és ezentúl a kutakon ki kell írni, hogy mennyi a benzin ára a hatósági ár nélkül, és a tankolók ezt az árat látják majd peregni tankolás közben, és csak fizetés közben húzzák le a végösszeget a hatósági ár alapján.

Holland Fiat tankol Budán, a Mészáros utcai benzinkútnál 1977-ben. Fotó: Fortepan/Album046

A Telex a holtankoljak.hu adatai alapján ír arról, hogy a hatósági árak nélkül jelenleg átlagosan a 95-ös benzin literje 661 forint, míg a gázolajé 679 forint. Ehhez képest persze a városon belüli kiskereskedelmi árak eltérhetnek: a lap újságírója pénteken már 706 forintos benzin-, és 717 forintos dízelárat kiíró kúttal is találkozott reggel.

A kormányrendeletből derült ki, hogy a kutasoknak ezentúl ellenőrizni kéne, hogy ki honnan érkezik, és a magyar forgalmival rendelkező vevők érvényesíthetik a csökkentett, hatósági árat.

Javítás: a cikk korábbi verziójában az szerepelt, hogy a szintén hatósági árat bevezető országokból érkező autósokat is a hatósági áras benzinnel kell kiszolgálni a kutakon, és bár a kormányrendelet valóban megteremti ennek a lehetőségét, az ezzel kapcsolatos külön külügyminiszteri rendelet még nem jelent meg, így ez még nincs érvényben. A tévedésért elnézést kérünk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt