Nem nagyon látszik a költségvetésből, hogy hol spórol a kormány a minisztériumokon

POLITIKA
2022 június 07., 14:06
comments 12

A 2023-as költségvetési tervezet egyik nagy kérdése volt, hogy hol látszik majd a kormány bejelentett, nagyszabású kiadáscsökkentési programja. Az új kormány gazdaságfejlesztésért felelős újonc minisztere, Nagy Márton nemrég azt mondta, hogy a magyar állam nagyjából 1200 milliárd forintot spórol majd saját magán, csökkentve a minisztériumok költségvetését és visszafogva az állami beruházásokat. Egyenesen azt ígérte, hogy 10 százalékkal csökkentik majd a minisztériumok költségvetését, amivel a kormány jövőre 500 milliárdforintot spórol.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.