Rohamosan hízik a magyar költségvetés hiánya

gazdaság
2022 június 09., 11:05
comments 8

Május végén az államháztartás központi alrendszere 2737,0 milliárd forintos hiánnyal zárt - közölte a Pénzügyminisztérium csütörtökön. A költségvetés tervezésekor úgy számoltak, hogy az egész éves hiány 3152,6 milliárd forint lesz, vagyis ennek a 86,8 százalékát elértük öt hónap alatt. Május végével például lezárult a családi adóvisszatérítés folyamata is. A második körös kiutalási szakasz után a gyereket nevelő családok több mint 685 milliárd forintot kaptak vissza.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A kimutatás azt követően jött, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette, sikeres kötvénykibocsátással növelte adósságát a magyar állam. Konkrétan 3 milliárd dollár és 750 millió euró értékben bocsátott ki kötvényeket az Orbán-kormány.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt