Rohamosan hízik a magyar költségvetés hiánya

gazdaság
2022 június 09., 11:05

Május végén az államháztartás központi alrendszere 2737,0 milliárd forintos hiánnyal zárt - közölte a Pénzügyminisztérium csütörtökön. A költségvetés tervezésekor úgy számoltak, hogy az egész éves hiány 3152,6 milliárd forint lesz, vagyis ennek a 86,8 százalékát elértük öt hónap alatt. Május végével például lezárult a családi adóvisszatérítés folyamata is. A második körös kiutalási szakasz után a gyereket nevelő családok több mint 685 milliárd forintot kaptak vissza.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A kimutatás azt követően jött, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette, sikeres kötvénykibocsátással növelte adósságát a magyar állam. Konkrétan 3 milliárd dollár és 750 millió euró értékben bocsátott ki kötvényeket az Orbán-kormány.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.