Jelentős létszámcsökkentések a jobbikos Alfahírnél és az N1TV-nél

Média
2022 június 13., 14:26
comments 2

Elkezdődött a kirúgási hullám a Jobbik Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány által fenntartott Alfahírnél és az N1TV-nél is - írja a Szabad Európa. A lap szerint négy-négy embert tartanak meg mindkét szerkesztőségben, és már a szerkesztőségek irodabérletét is felmondták. Volt olyan újságíró, akit SMS-ben értesítettek a felmondásról.

„Ezt nyugodtan hívhatjuk leépítési hullámnak, hiszen az Alfahír eddig sem túl nagy, tízfős szerkesztőségét négy főre fogják redukálni a következő két hónapban. Ugyanez történik az N1TV-nél is” - nyilatkozta az egyik Alfahírnél dolgozó forrás, aki azt is elmondta, hogy a szerencsésekkel szóban közölték az elbocsájtást, mások viszont csak SMS-ben kapták meg az infót, hogy jobb, ha más munka után néznek. A szerződések felbontásakor anyagi nehézségekre hivatkoztak: „Azt mondták, hogy jóval kevesebb pénzből fog gazdálkodni a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány, ezért kell meghúzni a nadrágszíjat” – mondta az egyik elküldött, neve elhallgatását kérő újságíró.

A Szabad Európa egy forrása szerint a bérleti szerződéseket azért mondták fel, mert egyelőre nem tudni, hogy a következő hónapokban mennyi pénzből fog gazdálkodni a Jobbik pártalapítványa. A párt állami támogatása több mint felével csökkent: a tavalyi 510 millió helyett idén már csak 236 millióra számíthatnak. A pártalapítványuk pedig 60 százalékkal kap kevesebbet.

A Jobbik sajtóosztálya nem válaszolt érdemben a Szabad Európa megkeresésére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.