Jelentős létszámcsökkentések a jobbikos Alfahírnél és az N1TV-nél

június 13., hétfő 14:26
2

Elkezdődött a kirúgási hullám a Jobbik Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány által fenntartott Alfahírnél és az N1TV-nél is - írja a Szabad Európa. A lap szerint négy-négy embert tartanak meg mindkét szerkesztőségben, és már a szerkesztőségek irodabérletét is felmondták. Volt olyan újságíró, akit SMS-ben értesítettek a felmondásról.

„Ezt nyugodtan hívhatjuk leépítési hullámnak, hiszen az Alfahír eddig sem túl nagy, tízfős szerkesztőségét négy főre fogják redukálni a következő két hónapban. Ugyanez történik az N1TV-nél is” - nyilatkozta az egyik Alfahírnél dolgozó forrás, aki azt is elmondta, hogy a szerencsésekkel szóban közölték az elbocsájtást, mások viszont csak SMS-ben kapták meg az infót, hogy jobb, ha más munka után néznek. A szerződések felbontásakor anyagi nehézségekre hivatkoztak: „Azt mondták, hogy jóval kevesebb pénzből fog gazdálkodni a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány, ezért kell meghúzni a nadrágszíjat” – mondta az egyik elküldött, neve elhallgatását kérő újságíró.

A Szabad Európa egy forrása szerint a bérleti szerződéseket azért mondták fel, mert egyelőre nem tudni, hogy a következő hónapokban mennyi pénzből fog gazdálkodni a Jobbik pártalapítványa. A párt állami támogatása több mint felével csökkent: a tavalyi 510 millió helyett idén már csak 236 millióra számíthatnak. A pártalapítványuk pedig 60 százalékkal kap kevesebbet.

A Jobbik sajtóosztálya nem válaszolt érdemben a Szabad Európa megkeresésére.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt