Az őszi tanévet a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai is polgári engedetlenséggel kezdik

oktatás
2022 június 14., 13:22
comments 2

Budapesten a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium 24 tanára jelezte, hogy szeptembertől ők is csatlakoznak a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum polgári ellenállási akciójához.

„Ismét kiállunk szakmánk méltóságáért, munkakörülményeink javításáért, diákjaink jövőjéért, egy jobb, szabadabb, demokratikusabb oktatási rendszerért” - közölték.

Az Illyés 58 tanára múlt hét csütörtökön nyílt levelet tett közzé, melyben azt írták, nem maradt más megoldási lehetőségük arra, hogy tiltakozzanak a pedagógusi életpálya ellehetetlenülése ellen. Ezért megtagadják a tanórák megtartását, távol maradnak minden, eddig tanárok vezette iskolán kívüli programtól, felfüggesztik az adminisztratív teendőiket és megtagadják az érettségiztetést is. (via Telex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.