Mégsem az Amazonasnál eltűnt brit újságíró és társa holtteste került elő hétfőn

bűnügy
2022 június 14., 19:45
comments 1

A brazil szövetségi rendőrség szerint a két holttest, amit vasárnap találtak egy fához kötözve az amazonasi esőerdőben nem Dom Phillips brit újságíróé és társáé, Bruno Pereiráé. Brazília brit nagykövete, Fred Arruda levélben mély sajnálatát fejezte ki Phillips családjának, hogy a hír, amit ő közölt velük hétfő hajnalban, hamisnak bizonyult. A brazil hatóságok tovább folytatják a keresést.

Tüntetők Dom Philips és Bruno Pereira képével 2022. június 9-én Brazíliában.
photo_camera Tüntetők Dom Philips és Bruno Pereira képével június 9-én Brazíliában. Fotó: EVARISTO SA/AFP

Phillips és az őslakosok védelmével foglalkozó Pereira az Itaquaí folyón tűntek el június 5-én reggel, amikor az Amazon Javari régiójából tértek volna vissza egy riportról. Őslakos önkéntesek a két férfihez tartozó tárgyakat találtak szombaton, a környéken, ahol a gyanú szerint elrabolhatták őket. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.