Trump nem csupán átverte híveit a választási csalásról szóló hazugságaival, de valószínűleg meg is lopta őket

külföld
2022 június 15., 16:44
comments 8

Donald Trump az amerikai elnökválasztás elcsalásáról szóló "Nagy Hazugsága" mellett egy, a demokrácia egészsége szempontjából kisebb súlyú, de léptékében így is hatalmas csalást is elkövethetett a 2020-as bukott elnökválasztás után. A 2021. január 6-i zendülés körülményeit és okait vizsgáló képviselőházi bizottság ülésén elhangzottak szerint az elnökválasztás után Trump 250 millió dollárt gyűjtött be híveitől egy bizonyos "választásvédelmi alap" számára. Ám ez az alap a valóságban nem létezik, így joggal merülhet fel Trumppal szemben a csalás gyanúja.

A bizottság Zoe Lofgren képviselő vezette meghallgatásán elhangzottak szerint Trump és stábja a begyűjtött pénzt Trump cégbirodalmához, illetve Trump saját politikai adománygyűjtő szervezetéhez, a Save America PAC-hoz csatornázta át. Ezzel valójában becsapta támogatóit, akik a pénzt a választási csalás leleplezésére küldték, de szövetségi törvényeket is megsérthetett.

Az alap, amely számára még a Capitolium ostroma előtt fél órával küldött utolsó levélben is adományokat gyűjtöttek, Trump két kampánytanácsadója, Hannah Allred és Gary Coby szerint se létezett. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.