Együtt érkezett Kijevbe Macron, Scholz és Draghi

háború
2022 június 16., 07:28
comments 5

A háború kitörése óta először vonatozott Kijevbe a francia elnök, a német kancellár és az olasz miniszterelnök. Ráadásul mindhárman együtt.

photo_camera Mario Draghi olasz miniszterelnök, Emmanuel Macron francia elnök és Olav Scholz német kancellár a Kijevbe tartó vonaton Fotó: MICHAEL FISCHER/dpa Picture-Alliance via AFP

Amellett, hogy a látogatásnak szimbolikus jelentősége van, várhatóan Ukrajna tagjelölti kérelméről tárgyalnak Volomidir Zelenszkij elnökkel. Az ukrán tagjelölti státuszról a jövő héten dönt ez Európai Tanács. A Le Figaro szerint Klaus Johannis román elnök is csatlakozott a küldöttséghez.

Korábban az ukrán vezetés azzal vádolta Németországot, Franciaországot és valamennyire Olaszországot is, hogy késlekednek a fegyverszállítmányokkal. Zelenszkij tanácsadója, Olekszij Arestovics a héten azt mondta a Bildnek, aggódik, hogy a három vezető nyomást akar gyakorolni Ukrajnára, hogy fogadjon el egy Vlagyimir Putyinnak kedvező békeszerződést. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.