Együtt érkezett Kijevbe Macron, Scholz és Draghi

június 16., csütörtök 7:28
8

A háború kitörése óta először vonatozott Kijevbe a francia elnök, a német kancellár és az olasz miniszterelnök. Ráadásul mindhárman együtt.

Mario Draghi olasz miniszterelnök, Emmanuel Macron francia elnök és Olav Scholz német kancellár a Kijevbe tartó vonaton Fotó: MICHAEL FISCHER/dpa Picture-Alliance via AFP

Amellett, hogy a látogatásnak szimbolikus jelentősége van, várhatóan Ukrajna tagjelölti kérelméről tárgyalnak Volomidir Zelenszkij elnökkel. Az ukrán tagjelölti státuszról a jövő héten dönt ez Európai Tanács. A Le Figaro szerint Klaus Johannis román elnök is csatlakozott a küldöttséghez.

Korábban az ukrán vezetés azzal vádolta Németországot, Franciaországot és valamennyire Olaszországot is, hogy késlekednek a fegyverszállítmányokkal. Zelenszkij tanácsadója, Olekszij Arestovics a héten azt mondta a Bildnek, aggódik, hogy a három vezető nyomást akar gyakorolni Ukrajnára, hogy fogadjon el egy Vlagyimir Putyinnak kedvező békeszerződést. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt