Marcus princeps: Az pénzrontó áfium ellen való orvosságrul

középkor
2022 június 22., 10:01
comments 27

Öreg Istentől megáldott magyar nép vezérének kezébe, az rettenthetetlen harcos és nemes barát, I. Victorius számára, Marcus üdvözletét és jókívánságit küldi.

Vitéz Marcus princeps, az nagy históriás 33 esztendős korában az Úr 2022. évében
photo_camera Marcus princeps, az nagy históriás 33 esztendős korában az Úr 2022. évében Fotó: Anonymus

Gaz ürdüng csócsálja Mária országának alattvalóit; Urainkat, Nemesinket, megannyi főispánt, jobbágyinkat s a temérdek rabszolgát az pénzrontás gyötrelme kínozza.

Nagy vitéz törp Napkeleten szent háborút hirdetett hitvány zsidaja ellen, bölcs lovagok ezrei segedelmével vette kezdetét a kozákok elleni nagy denazification. Várfalak omoltak, fehérnép jajveszékelt, sikongó gyermekek vérét itták hős honfoglalók, annak rendje s módja szerént.

Ám hamarost Napnyugaton testvérink ki es főzték az „orvosságot” az békeháború ellenében. Csakhogy az álnok, rusnya, pogány, libernyák atyafiak (ha ugyan tudják-é magukról, hogy amazok) kígyóbörböl, egérszörböl, marxismusból s mindenféle rút dögöknek mérgéből kotyvasztottak főzetet, mely lassan hat, de mar, mint a bubópestis – önnön vármegyéink falain bévül!

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.