Marcus princeps: Az pénzrontó áfium ellen való orvosságrul

Lezárt tartalom a Kör tagjainak középkor
2022 június 22., 10:01
comments 28

Öreg Istentől megáldott magyar nép vezérének kezébe, az rettenthetetlen harcos és nemes barát, I. Victorius számára, Marcus üdvözletét és jókívánságit küldi.

photo_camera Marcus princeps, az nagy históriás 33 esztendős korában az Úr 2022. évében Fotó: Anonymus

Gaz ürdüng csócsálja Mária országának alattvalóit; Urainkat, Nemesinket, megannyi főispánt, jobbágyinkat s a temérdek rabszolgát az pénzrontás gyötrelme kínozza.

Nagy vitéz törp Napkeleten szent háborút hirdetett hitvány zsidaja ellen, bölcs lovagok ezrei segedelmével vette kezdetét a kozákok elleni nagy denazification. Várfalak omoltak, fehérnép jajveszékelt, sikongó gyermekek vérét itták hős honfoglalók, annak rendje s módja szerént.

Ám hamarost Napnyugaton testvérink ki es főzték az „orvosságot” az békeháború ellenében. Csakhogy az álnok, rusnya, pogány, libernyák atyafiak (ha ugyan tudják-é magukról, hogy amazok) kígyóbörböl, egérszörböl, marxismusból s mindenféle rút dögöknek mérgéből kotyvasztottak főzetet, mely lassan hat, de mar, mint a bubópestis – önnön vármegyéink falain bévül!

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.