Ünneprontó Karácsony Gergely állítja: a polgármesterek biztosan nem lesznek szolgabírók

június 22., szerda 10:56
8

„Előbb főispán, aztán vármegye, ha ebben a tempóban megy vissza a kormány az időben, lesz még ebből királyság is… Most szólok: a polgármesterek biztos nem lesznek szolgabírók” – írja közösségi oldalán Karácsony Gergely.

A főpolgármester a magyar embereket a mai napon foglalkoztató fontosabb kérdésekre fittyet hányva ilyenekkel hozakodik elő: „Tomboló infláció, zuhanó forint, gazdasági és energiaválság idején ilyesmivel foglalkozni valahol a szánalmas és a röhejes között van félúton.”

Karácsony a további figyelemelterelés szándékával lokális – értsd: Budapestet és annak is csupán egyes közterületeit érintő – téma mellett ragad le, amikor kifejti: „Messzebb vezet azonban a kormány másik szándéka, amely szerint ellentételezés nélkül elveszik a kiemelt fővárosi köztereket Budapesttől, előbb államosítják, majd a fideszes többségű V. kerületnek passzolják a Vörösmarty teret, a Széchenyi teret és a Podmaniczky teret. Hogy miért? Csak. Ennek semmi köze a budapestiek érdekeihez. Ehhez a magánérdekeknek van (megint) köze, meg Tiborcz új szállodájának van köze, meg ahhoz az V. kerületi ingatlanhasznosítási gyakorlathoz van köze, amikor bagóért kerülnek a haverokhoz az értékek. Most még bagó sincs. Ha valaki elveszi más tulajdonát, arra van szó a magyarban: lopás. Amikor ezt erőszakkal teszi, az a rablás. Rablás ez, ha törvényt hoznak róla, akkor törvényesített rablás. Ki következik? Kinek a tulajdonát veszi el legközelebb a kormány?”

De a főpolgármester nem törődik bele ebbe, azt mondja, ez nem csak Budapest ügye, és Budapest nem is hagyja annyiban.

Azt viszont megengedi – összefüggésben a soron következő önkormányzati választások időpontjának tervezett módosításával –, hogy „mindezek után pedig az önkormányzati választást akkor kell megnyerni, amikor tartják”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt