Lealkoholistázta a Ryanair vezetőjét a ledumberezett Gulyás Gergely

POLITIKA
2022 június 27., 13:52
comments 56

Gulyás Gergely kezdte meg a nyár legszórakoztatóbb trash talk showjának újabb körét. Miután Michael O'Leary, a Ryanair vezetője Dumb és Dumberhez hasonlította a Miniszterelnökséget vezető minisztert és Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert a légitársaságokra kivetett extraprofitadó miatt, Gulyás a közmédiának adott interjújában lealkoholistázta O'Leary:

„ha pedig valaki egy ír kocsmában töltötte a gyermekkorát, ahol túl fiatalon túl sok alkoholhoz jutott, akkor – úgy látszik – ennek felnőtt korban is nyoma marad.”

Nagy Márton és Gulyás Gergely
photo_camera Nagy Márton és Gulyás Gergely Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

O'Learynek az a gondja a légitársaságokra kivetett extraprofitadóval, hogy a COVID-járvány miatt a Ryanair 355 millió eurós veszteségről számolt be az elmúlt 12 hónapra, a Wizz Air pedig majdnem 650 millióról. Emiatt a a Ryanair hivatalos közleményben nevezte útszéli rablásnak a kormány lépését, majd a vezérigazgató egy interjún belül ötször idiótázta le Nagy Mártont. O'Leary szerint „ez a hülye adó” kevés hasznot hoz az államkasszának, de annál nagyobb kárt tesz. Bejelentette azt is, hogy a Ryanair csökkenti érkező és induló járatai számát Magyarországon. Valamint június elején bejelentették, hogy visszamenőleg mindenkire ráterhelnek még 3900 vagy 9750 forintot, mert utasonként ennyi a kormány által bevezetett extraprofitadó.

Azóta mindenki bocsánatkérést vár a másiktól, de Gulyás mostani nyilatkozata alapján a történet nem éppen ebbe az irányba halad. A fogyasztóvédelemért felelős Igazságügyi Minisztérium pedig soron kívüli vizsgálatot indított az ír légitársasággal szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.